PRODUCTEN

  • Gratis verzending vanaf € 75 excl. btw
  • Verzending binnen 2 werkdagen
  • Volledige groepenkasten
  • Tevredenheid van 95%
  • De allerbeste kwaliteit
  • Advies op maat

Algemeen

Hoeveel groepenkasten en groepen heeft een woning?

Dat ligt aan de grootte woning en soorten en hoeveelheid elektrische apparaten in een woning. Vaak is er geen reden om te bezuinigen op het aantal groepen in de groepenkast. Het komt altijd van pas om een aantal extra aan te leggen voor de zekerheid, want het is zonde om tekort te komen. Een gemiddelde woning in Nederland heeft minimaal 6 tot 8 groepen in huis in 1 meterkast met groepenkast.

Wat is aarding?

Aarding is een geleidende verbinding van elektrische apparaten met de aarde. Hiermee voorkom je onverwachte (en ongewenste) elektrische spanning. Denk bijvoorbeeld aan het geleiden van een blikseminslag of statische elektriciteit. Die spanning moet namelijk ergens naartoe.

Wat is een aardlekautomaat?

Een aardlekautomaat heeft dezelfde werking als een aardlekschakelaar die in verbinding staat met een installatieautomaat. Het voordeel van een aardlekautomaat t.o.v. een schakelaar is dat alleen de desbetreffende groep bij een te hoge lekstroom wordt uitgeschakeld. Bij een normale aardlekschakelaar worden alle installatiegroepen achter deze aardlekschakelaar uitgeschakeld. Met een aardlekautomaat weet je dus sneller welke groep de lekstroom veroorzaakt. Daarnaast bespaar je ruimte in jouw groepenkast, omdat de automaat minder groot is.

Wat is een installatieautomaat?

Een installatieautomaat is een van de meest voorkomende componenten in een groepenkast. Een installatieautomaat dient als beveiliging van jouw elektronische apparaten. Zie het als een soort zekering. Wanneer er kortsluiting ontstaat, zal de automaat het stroomnetwerk van de specifieke groep onderbreken. Hiermee beveiligt hij de groep.

Wat is een hoofdschakelaar?

Een hoofdschakelaar kan het gehele elektronische circuit in een keer spanningsloos maken. Het is voor nieuwbouw en renovatie van jouw groepenkast verplicht deze te hebben.

Groepenkasten

Wat is het verschil tussen een 1 fase en 3 fasen groepenkast?

Een 1 fase groepenkast is een type met 2-polige aardlekschakelaars en 2-polige hoofdschakelaar. Deze groepenkasten worden vaak gebruikt in woonhuizen of appartementen. Een 3 fasen groepenkast heeft, net als de 1 fase, 2-polige aardlekschakelaars. Echter, een 3 fasen heeft een andere hoofdschakelaar. De hoofdschakelaar is 4-polig waarvan de breedte het dubbele is. In een 3 fasen groepenkast is het mogelijk om een krachtgroep te plaatsen. Het gaat dan om een 3P + N automaat. Deze is geschikt voor een krachtaansluiting. Hierbij dien je een 4-polige aardlekschakelaar toe te passen. Heb je niet genoeg vrije ruimte in je groepenkast? Dan kun je kiezen voor een aardlekautomaat.

Hoe zit een groepenkast in elkaar?

Een groepenkast is meestal voorzien van een hoofdschakelaar, aardlekschakelaars en installatieautomaten. Deze kun je in- en uitschakelen. Bij een stroomstoring of kortsluiting sluit de groepenkast de stroom uit voor de veiligheid.

Hoeveel aardlekschakelaars heeft een groepenkast?

Een groepenkast heeft minimaal twee aardlekschakelaars, daarnaast is per 4 installatieautomaten één aardlekaschakelaar nodig. Dit is sinds 1975 in nieuwe of gewijzigde installaties zelfs verplicht voor de veiligheid van de woning.

Wat doet een groepenkast?

Een groepenkast wordt ook wel een verdeelkast genoemd. Deze dient namelijk om de elektriciteit in de woning te beveiligen en te verdelen over de installatieautomaten. Een woning, bedrijf of ander gebouw kan eigenlijk niet zonder een groepenkast. Het is nodig om de elektrische apparaten in het gebouw te voorzien van stroom.

Wat is de minimale maat voor een meterkast?

Voor de hoogte 240 centimeter, de breedte 75 centimeter en de diepte 31 centimeter. Het is niet verplicht dat iedere meterkast hetzelfde formaat heeft of groter is dan deze formaten. Het is echter wel het minimale formaat, zodat er genoeg ruimte is voor de groepenkast en andere elementen, zoals de water-, gas- en elektriciteitsaansluitingen.

Wat zit er standaard in een groepenkast?

Een groepenkast bevat altijd wel elementen die je in iedere groepenkast terugvindt. Denk aan de hoofdschakelaar, aardlekschakelaars, installatieautomaten, beltrafo en een kookgroep. Een hoofdschakelaar zul je altijd terugvinden, omdat deze verplicht is in iedere groepenkast. Vaak geschikt voor 1 fase en / of 3 fasen.

Klantenservice

Wanneer is mijn verzending gratis?

Wanneer je meer dan € 100,00 exclusief btw in het winkelmandje hebt staan, dan is verzending op locatie gratis. Anders betaal je € 6,95 verzendkosten. Je bestelling op afspraak ophalen in Hengelo is altijd gratis.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Ja, dat is alleen mogelijk op afspraak. Dat kan op onze locatie Enschedesestraat 176BG 7552 CL Hengelo (OV).

Hoe wordt mijn groepenkast afgeleverd?

Een groepenkast van Top Groepenkasten wordt volledig gemonteerd en voorbedraad afgeleverd.

Kan ik de groepenkast retourneren?

Omdat de groepenkast volledig naar wens en volgens jouw specificaties vervaardigd is, is het niet mogelijk om deze te retourneren zonder overleg. De groepenkast wordt volledig op maat, gemonteerd en bedraag afgeleverd en is daarom uitgesloten van het standaard herroepingsrecht. Losse componenten zijn uiteraard binnen 14 werkdagen te retourneren aan ons. Kosten zijn voor eigen rekening.

Hoe werkt retourneren?

Losse componenten kun je retourneren binnen de 14 dagen bedenktijd. Kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening. Je kan de producten die je wilt retourneren op afspraak ook zelf langsbrengen. Het adres is Enschedesestraat 176BG 7552 CL Hengelo (OV)

Wat is de kwaliteit van de producten?

Wij staan ervoor in dat de producten, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid voldoen. Wij staan ook in voor ander dan normaal gebruik, als je dit met ons hebt afgesproken.